Значението на детските площадки

Значението на детските площадки

Значението на детските площадки

Blog ArticleПовечето възрастни си спомнят с любов своите училищни ваканции. Тези възможности да изоставите ограниченията на класната стая и да се отправите към друго приключение на детската площадка са спомени, които цените завинаги.
Въпреки това, днешните деца са затрупани с изобилие от дейности и по-малко възможности да се насладят на игра навън. Видеоигрите, телевизията, извънучилищните дейности и нарастващият фокус върху академичните среди доведоха до изчезването на детските площадки и времето за игра. Това намаляване на свободната игра може да повлияе негативно на развитието на децата.
Детските площадки са важни безопасни пространства, където децата могат да бъдат себе си и да изразяват своята забавна природа, като същевременно развиват важни когнитивни , физически, социални и емоционални умения. В тази публикация ще проучим защо все повече и повече експерти по детско развитие се застъпват за повече детски площадки и нарастващото значение на парковете и детските площадки.

ВАЖНИ ПРЕДИМСТВА НА ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА ЗА ДЕЦА
Детските площадки са безопасни пространства, където децата развиват важни физически, социални, емоционални и въображение умения, необходими за придобиване на самочувствие, подобряване на координацията и развитие на способностите за критично мислене. В тази статия ще разгледаме задълбочено значението на детските площадки за развитието на детето.

Учене чрез игра
Не можете да имате детска площадка без игра. Казано по-просто, играта е спонтанна дейност, в която децата се занимават, за да се забавляват. Експерти в различни области, включително психология, биология, здравеопазване и образование, са провели множество проучвания върху концепцията за детската игра, всички доказващи един и същ критичен факт - играта е съществен аспект на ученето.
Когато децата играят, те придобиват огромно разнообразие от умения:
• Координация
• Моторни умения
• Когнитивни способности
• Социална осведоменост

Играта се подхранва от детското любопитство. Когато детето расте, играта им става по-сложна. Без да могат да играят, способността на децата да се развиват и учат е закърняла. Точно както храненето и сънят са от съществено значение за здравето на детето, така е и играта.
Детските площадки са идеалното място за свободна игра на децата. Структурираната игра - включително спортни или организирани дейности - се различава от свободната игра. Когато децата са на детската площадка, различни структури и пространства им дават свободата да избират как искат да играят. Те могат да изследват собствените си естествени наклонности, да взаимодействат с по-широк кръг от възрастови групи и да пробудят творческите си инстинкти.

Физически ползи
Когато гледате деца на детска площадка, скоро ще видите, че въпреки че се забавляват, определено тренират. Препоръчваме децата да имат поне 60 минути умерена до интензивна физическа активност всеки ден - и детската площадка е идеалното място за това. Освен това, когато децата придобият навика да тренират и гледат на това като на приятно изживяване, това ги насърчава да останат активни, докато остареят.

Детските площадки са жизненоважен аспект от здравословното развитие, осигурявайки място на децата да получат тренировка за цялото тяло, включително упражнения, които укрепват ръцете, краката, торса и така нататък. От сърдечно-съдовата система до кръвоносната система, всеки се подхранва и облагодетелства чрез енергична игра. Децата виждат огромно разнообразие от физически ползи чрез игра на детска площадка:
• Подобрена гъвкавост и баланс
• Развитие на цялостни двигателни умения, сръчност и координация между ръцете и очите
• Възможности да се научат как да контролират движението си
• Подобрени инстинкти
• Насърчаване на здравата функция на сърцето и белите дробове
• По-силни мускули
• Подобрена имунна функция
• Намален риск от затлъстяване и диабет
Когато децата прекарват време на детските площадки, те научават различни умения и тестват read more своите граници, като изпробват различните съоръжения. Пързалки , люлки , катерачи и други насърчават децата да развиват своята пъргавина, скорост, сила, баланс и координация.

Социално развитие
Детските площадки по принцип не са самотна дейност. Всеки път, когато посетите детска площадка, други деца непременно ще бъдат там. Когато децата се срещнат с други деца на детската площадка, това ги учи на важни уроци за социалните норми и как да взаимодействат с другите, всичко това ще бъде полезно във взаимоотношенията с възрастните и бъдещото им работно място. Научените социални умения включват:
• Да се разбираме
• Договаряне на правилата и сътрудничество
• Редуване и търпение
• Разрешаване на конфликт
• Преодоляване на срамежливостта
• Споделяне и приятелство
• Приемане на разнообразието, когато се срещат с деца от всички възрасти и произход

Емоционално въздействие
Физическите и социалните ползи от играта са по-очевидни. Въпреки това, има и фини емоционални промени в благосъстоянието на вашето дете, които може да не са толкова разпознаваеми, но все пак са жизнено важни.

Физическата активност и неструктурираното време за игра на детска площадка служат като здравословен начин да се помогне на децата да се справят с емоциите си и да намалят нивата на стрес. Играта не само може да служи като разсейване от техните проблеми, но щастието е естествен страничен продукт от дейности на открито.
Децата изпитват много други положителни емоционални въздействия , когато им се позволи свободата да играят на детска площадка. Играта на детска площадка е от полза за децата, защото:
• Повишава самочувствието, докато овладяват предизвикателни структури за детски площадки
• Позволява им да запазят чувството за контрол, недостъпно в много други части от живота им
• Намалява склонността към лошо поведение или тормоз, тъй като вниманието на децата се отклонява с по-положителни дейности
• Учи ги как да се справят с предизвикателствата по здравословен начин

Насърчава въображението
Децата правят нещо повече от пързаляне, люлеене и катерене, когато са на детска площадка. Просто слушайте разговорите и ще разберете, че се провеждат различни други измислени игри. Въображаемата игра е дадена, когато децата са на детската площадка.
Когато децата използват въображението си и си играят на въображение, това ги учи на социални роли. Креативността също така насърчава способността на детето да решава проблеми и да развива своята личност. Използвайки въображението си, децата могат да изпробват различни идеи и идентичности. Това им помага да изградят силно чувство за себе си, докато откриват своите харесвания, антипатии и вярвания. Въпреки че развитието на самоличността ще продължи през целия website им млад живот, тя започва с тези невинни измислени дейности на детската площадка.

Прави образованието по-забавно
Когато училището на детето има детска площадка, тези кратки почивки позволяват на децата свобода и забавление, което от своя страна прави образователното изживяване по-забавно. Всъщност изследователите вече разбират значението на детските площадки в училищата и как те имат важно въздействие върху способността на детето да учи и да се развива.
Възможностите за игра също оказват влияние върху посещаемостта на децата на ниво начално училище. Когато детето знае, че ще има възможности да се освободи, често му е по-лесно да слуша и учи в средата на класната стая.

Страхотните детски площадки
Patilanci.BG предлага голямо изобилие от детски площадки, детски пързалки и люлки на които децата ще се забавляват в часове. Разгледайте website нашия каталог с детски площадки и изберете перфектната за вашето дете. Ако имате нужда от повече информация, потърсете ни.

Report this page